Kradljivcu statue Bruce Lee-a deset mjeseci zatvora

Opštinski sud u Mostaru, po optužnici Kantonalnog tužilaštva (KT) Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNK) u Mostaru te nakon zaključene nagodbe o priznanju krivice, donio je presudu kojom je proglasio krivim D.P. (1978.) iz Mostara zbog teških krađa u Mostaru te ga osudio na deset mjeseci zatvora.

Optužnicom KT HNK u Mostaru, optuženiku je stavljeno na teret da je u vremenskom razdoblju od 29. februara 2024. godine do 7. aprila 2024. godine, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle i to u tri pojedinačna slučaja.

To je učinio na štetu objekata: trgovine “Optika Boni”, iz koje je otuđio novac u iznosu od 600,00 KM te 20 komada sunčanih naočala i 2 komada dioptrijskih naočala raznih vrsta i modela; Željezarije “Martom”, iz koje je otuđio novac u iznosu od 600,00 KM te određenu količinu raznih artikala i alata, te na štetu Gradskog parka kojom prilikom je ukrao statuu Bruce Lee-a.

U skladu sa Zakonom osuđeniku je oduzeta imovinska korist koju je stekao počinjenjem krivičnih djela u iznosu od 1.200,00 KM, kao i predmeti koji su kod njega pronađeni.

Općinski sud je ocijenio da će se s ovakvom sankcijom, kaznom zatvora u trajanju od 10 mjeseci, postići preventivna i svrha kažnjavanja.

Prethodni članakPDP se raspada po šavovima: Članovi GrO prešli u SNSD
Naredni članakVišković: U BiH postoje dvostruki aršini