Kozara – simbol slobode srpskog naroda (foto)

Na Mrakovici je obilježena 82. godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

Parastos kod spomen-krsta služilo je sveštenstvo Eparhije banjalučke, a na Centralnom spomeniku položeni su vijenci i cvijeće.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović i državni sekretar u ovom ministarstvu Zoran Antić.

Stradanje na Kozari treba da obilježava cijeli srpski narod rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na obilježavanju na Mrakovici 82. godine od bitke na Kozari

Republike Srpske će biti dok je svijeta i vijeka, rekao je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović, na obilježavanju na Mrakovici 82. godine od bitke na Kozari.

Narod i borci Kozare su simbol oslobodilačke epopeje, rekao je Slobodan Šobić, predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske, na obilježavanju na Mrakovici 82. godine od bitke na Kozari.

Uoči obilježavanja 82. godine od bitke na Kozari, pripadnici Vojske Srbije imali su svečani defile kroz Prijedor.

 

Prethodni članakSIMBOL STRADANJA SRPSKOG NARODA Pripadnici Vojske Srbije imali svečani defile kroz Prijedor uoči obilježavanja 82 godine od bitke na Kozari
Naredni članakStarović: Republike Srpske će biti dok je vijeka i svijeta