Kovačević: Vaši mišići jesi veliki, ali je naša ljubav veća od svih mišića

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je, povodom navoda da će danas Republiku Srpsku nadlijetati američki borbeni avioni bez saglasnosti nadležnih institucija u BiH, da će Srpska na tu prijeteću avijaciju pustiti svoju – više od milion papirnih aviona ispunjenih ljubavlju prema otadžbini.

– Kažu i da je razlog ovih preleta partnerstvo BiH i SAD. Ali, sa kim i kakvo može biti partnerstvo kada zaobiđete institucije BiH?! Samo da biste zaobišli Srbe i predstavnike Republike Srpske – napisao je Kovačević na platformi Iks.

Kovačević je ukazao da je jasno da je jedini pravi razlog taj da maloj Republici Srpskoj pokažu svoje velike mišiće.

– Vaši mišići jesu veliki, ali je naša ljubav veća od svih mišića! Na vašu avijaciju i prijeteće F-16 avione – mi ćemo pustiti svoju avijaciju – više od milion papirnih aviona ispunjenih ljubavlju prema svom ognjištu, svojoj istoriji, svojoj otadžbini, svojoj Republici” -istakao je Kovačević.

Kovačević je, čestitajući Dan Republike, istakao da je Republika Srpska Republika mira, ljubavi, slobode.

– Simbol Slobode! Srećan Dan Republike – poručio je Kovačević.

Srpski član Presjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je u subotu, 6. januara, da ne postoji saglasnost Predsjedništva BiH da američki borbeni avioni 8. januara nadlijeću Republiku Srpsku i BiH.

Prethodni članakNjemačka: Počinje veliki štrajk željeznice, poljoprivrednika i vozača kamiona
Naredni članakZa danas planirano izvlačenje zarobljenih iz Križne jame