KOVAČEVIĆ: SRPSKA I SRBIJA UZ LISTU ”OSTAJTE OVDJE”

Radovan Kovačević, savjetnik predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjednišva BiH Milorada Dodika, danas je u Mostaru prenio punu podršku Dodika i cijele Republike Srpske i Srbije listi “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar”.

Kovačević je naglasio da srpska lista u Mostaru ima punu podršku rukovodstva Republike Srpske, ali i podršku svih političkih partija u Srpskoj.

On se osvrnuo na jučerašnju posjetu Čedomira Jovanovića Mostaru, ocjenjujući da Jovanović zastupa 0,1 odsto građana Srbije.

“Ostalih 99,9 odsto građana Srbije podržava listu `Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar`, zajedno sa 100 odsto građana Republike Srpske, koji je podržavaju. Stalno slušamo priče o Mostaru i dvije strane u njemu. Vrijeme je da u nedjelju pokažemo da Mostar ima barem još jednu stranu”, rekao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da je Mostar nemoguće zamisliti bez Srba.

“Ako zamislite Mostar bez Srba onda morate da iz istorije ovog grada izbrišete i Aleksu Šantića, i Svetozara i Vladimira Ćorovića, i Dražena Dalipagića, i Dušana Bajevića, i mnoge druge koji su ga obilježili”, ocijenio je Kovačević.

On je poručio da je vrijeme da u nedjelju, 20. decembra, svi ljudi koji istinski drže do Mostara podrže srpsku listu i da nijedan Srbin koji živi u tom gradu, a ima pravo glasa, ne ostane kod kuće, već da podrži tu listu.

“Da konačno Srbi kažu ono što treba da kažu u svom gradu”, rekao je Kovačević.