Kovačević: Dodik i Vučić sutra o projektima i saradnji Srpske i Srbije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra u Beogradu o saradnji Republike Srpske i Srbije, te brojnim zajedničkim projektima, izjavio je danas savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Ističući da između predsjednika Srbije i srpskog člana Predsjedništva BiH postoje izuzetno dobri odnosi, Kovačević je rekao da je činjenica da je Srpska uvijek mogla da računa na Srbiju i da će to tako ostati i u budućnosti.

– Srpska želi da BiH bude dio otvorenog Balkana, da se krene sa realizacijom auto-puta Beograd-Sarajevo, da se završi most na Rači, da se gradi auto-put Banjaluka-Beograd, da se realizuju nove hidro-elektrane, a ne da nam neko sa strane govori da li mi smijemo da koristimo svoj hidropotencijal ili bilo koji drugi potencijal koji pripada Republici Srpskoj i njenim građanima – rekao je Kovačević za N1.

On je konstatovao da je poenta i cilj cijele priče da se nešto što pripada Republici Srpskoj uzme i da se kaže da je to nečije tuđe.

– E to nije moguće – poručio je Kovačević.

Prethodni članakOvoga ljeta „Nišvil u Trebinju“
Naredni članakĐokić: Definisati izjavu kojom bi osudili miješanja u unutrašnja pitanja u BiH