Kovačević: Delta soj, pored mladih, najviše ugrožava trudnice

Načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Peđa Kovačević rekao je, gostujući u Јutarnjem programu, da je povećan priliv mlađih osoba oboljelih od virusa korona na ovu Kliniku.

“Јedan od razloga je i taj što su mlađe osobe u manjem procentu vakcinisane, dok su stariji preko 60 godina u većem omjeru primili vakcinu. Alarmantan znak i ono što je zastrašujuće jeste da imamo dva mlada pacijenta koja su priključena na takozvana vještačka pluća”, istakao je Kovačević.

Naglasio je da delta soj pored mladih, najviše ugrožava trudnice, kao i osobe sa dijabetesom i hipertenzijom.

“Na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci svakodnevno bude primljeno od 40 do 50 pacijenata zaraženih virusom korona”, kaže Kovačević.

Načelnik Klinike Peđa Kovačević rekao je da je povećan priliv mlađih osoba oboljelih od virusa korona.

Šef Odjeljenja intenzivnog liječenja Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane Danica Momčičević rekla je da je u Klinici i dalje veliki broj prijema svakodnevno.

“Imamo konstantan broj od 40 do 50 pacijenata. Znači, jedan dio pacijenata otpustimo, a drugi dio primimo. Nažalost, imamo i smrtne ishode”, istakla je Momčičević za RTRS.

Prethodni članakDAN DRŽAVNOSTI PODIJELIO MOSTAR: POLA ULICA OKIĆENO ZASTAVAMA BIH, POLA HERCEG-BOSNE
Naredni članakNova varijanta korone stigla do Izraela