Kovačević: CIK dokazao da je Marfijev i Šmitov

Današnjom odlukom da SDS-u onemoguće učešće na izborima, samo su i definitivno dokazali da oni nisu CIK BiH, već CIK američkog ambasadora Majkla Marfija i Kristijana Šmita, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević navodi, da je BiH zaista suverena zemlja, bila bi spremna i sposobna, u skladu sa zakonom, zaštititi osnovna prava svojih građana.

– Pojedincima i organizacijama koji nisu prekršili nijedan zakon u BiH, moraju se garantovati propisane slobode i prava, nebitno da li je u pitanju pravo na zarađeni lični dohodak pojedinca ili pravo na učešće na izborima političkih organizacija. Ovim je samo još jednom potvrđeno da smo bili u pravu kada smo pozivali na jedinstvo i zajedničku odluku svih stranaka Srpske da učestvujemo isključivo na izborima po Izbornom zakonu Republike Srpske. – dodaje Kovačević na društvenoj mreži “Iks”.

Centralna izborna komisija BiH odbacila je prijavu Srpske demokratske stranke za učešće na lokalnim izborima u oktobru ove godine.

Prethodni članak“Udar na osnova demokratska prava” Borenović komentarisao odluku CIK BiH kojom je odbacila prijavu za izbore SDS
Naredni članakStevandić: Paradoks što je SDS pomogao izbor CIK-a na prevaru