Kovačević: Bošnjaci konstantno očekuju da stranci ispunjavaju njihove želje

Prijedlog Šefika Džaferovića upućen Kristijanu Šmitu da smijeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika je smiješan i dodatno razotkriva politički mentalitet Bošnjaka, koji konstanto očekuju da stranci ispunjavaju njihove političke želje, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

– Dodik nije ništa sporno uradio, glasao je kako je glasao /na sjednici Predsjedništva/, isto kao što i druga dva člana Predsjedništva u nekim slučajevima glasaju protiv. Nazivati to zloupotrebom je bezobrazno jer niko osim građana Republike Srpske nema pravo da određuje Dodiku kako će glasati u Predsjedništvu BiH – istakao je Kovačević.

On je izjavio za Sputnjik da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik u BiH, jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti UN.

– Ko god bi želio da smjenjuje Milorada Dodika morao bi da zna da bi u tom slučaju milion i po građana Republike Srpske jednim glasom progovorilo o svojoj želji, a to je da žive u samostalnoj državi – poručio je Kovačević.

On je podsjetio da su politički požar u BiH izazvali Valentin Incko i dio međunarodne zajednice i oni mogu da ga ugase.

– Isto tako, Džaferović i Komšić, ako žele, mogu da učestvuju u razrješenju krize tako što će da se založe za ukidanje nametnutog zakona – dodao je Kovačević.

Kada bi se to riješilo, poručio je on, BiH bi mogla da nastavi da funkcioniše i da se svi počnu baviti nekim drugim pitanjima i temama.

Prethodni članakHE “Buk Bijela”: Stav zajedničke Komisije za koncesije do kraja oktobra
Naredni članakDo proljeća završetak puta Stolac-Neum