Kovačević: 9. januar – zajednički matični broj svakog čovjeka Republike Srpske

Kada je Ustavni sud BiH donosio sramnu odluku o osporavanju datuma obilježavanja Dana Republike Srpske, devet sudija je odlučivalo o sudbini 9. januara – simbolično, ocijenio je delegat u Klubu Srba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

– Odluku su, kao i uvijek kada donose odluke protiv Republike Srpske i protiv Ustava BiH, donijeli uz pomoć stranih sudija i preglasavanjem sudija iz Republike Srpske. Danas u Ustavnom sudu BiH ima samo šest sudija. Legitimitet samog suda je krajnje upitan – ukazao je Kovačević.

S druge strane, naveo je on, Republika Srpska će ovog 9. januara veličanstvenije i dostojanstvenije nego ikada, obilježiti Dan Republike.

– Narod koji će širom Republike ponosno slaviti najbolje govori o legitimitetu. Ovo je direktan i najbolji primjer tačnosti naše teze da će svi koji rade na urušavanju Republike Srpske kao rezultat uvijek dobiti samo još urušeniju BiH. Zato što je 9. januar zajednički matični broj svakog čovjeka Republike Srpske! Živjela Republika Srpska, simbol slobode! – napisao je Kovačević na društvenim mrežama.

Prethodni članakRyanair od ljeta uvodi letove iz Sarajeva za Solun
Naredni članakVazduh u Sarajevu ocijenjen nezdravim