Košarkašice Srbije idu na Kinu u četvrtfinalu Olimpijskih igara

epa09280341 Serbia's head coach Marina Maljkovic (R) gives instructions to guard Yvonne Anderson (L) during the Women Eurobasket 2021 game between Serbia and Italy played at San Luis pavilion in Valencia, eastern Spain, 17 June 2021. EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Ženska reprezentacija Srbije u četvrfinalu Olimpijskih igara u Tokiju igraće protiv Kine, 4. avgusta u 3.00 časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.

To je određeno je žrijebom koji je održan po završetku posljednje utakmice takmičenja po grupama na olimpijskom turniru između Australije i Portorika, a koja je dala i poslednjeg učesnika četvrtfinala to je Australija.

U istoj polovini kostura sa Srbijom i Kinom, nalazi se par SAD – Australija, pobjednici ova dva duela igraće u polufinalu.

Žrijeb je u drugom dijelu kostura spojio je Francusku i Španiju, kao i Belgiju i Japan.

Prije nego što je održano izvlačenje parova, osam najboljih ekipa olimpijskog turnira podijeljene su u dva šešira. U prvom su bili pobjednici grupa – Španija, SAD i Kina, kao i Belgija, kao najbolja drugoplasirana ekipa.

U drugom šeširu bila su preostala dva drugoplasirana tima – Srbija i Japan, kao i dva najbolja trećeplasirana – Francuska i Australija.

Srpske košarkašice nisu mogle da izvuku samo Španiju, sa kojom su igrale u takmičenju po grupama.

Četvrfinale (4. avgust):

3.00: Kina – Srbija

6.40: Australija – SAD

10.20: Japan – Belgija

14.00: Španija – Francuska

Polufinala su 6. avgusta, a finale i meč za treće mesto 8. avgusta.

Prethodni članakIzetbegović: Političari iz RS će se sudariti sa međunarodnim i institucijama BiH
Naredni članakPOJAČAN SAOBRAĆAJ PREMA CRNOJ GORI