Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne samo da je populista, nego i notorni lažov – rekao je Košarac.

Istakao je da su srpski ministri u SM BiH predstavnici politika Srpske u zajedničkim institucijama.

Naveo je da dosljedno provode politiku predsjednika Srpske Milorad Dodika i institucija Srpske na zajedničkom nivou, poštujući stavove i štiteći interese srpskog naroda i građana Srpske.

– Glasali smo protiv toga da se 11. juli proglasi danom žalosti u BiH. Stojimo iza takve odluke i uvijek ćemo glasati na takav način. Nikoga se ne bojimo, niti imamo razloga za to. Mi smo politika Srpske u SM BiH – jasan je Košarac u objavi na Instagramu.

U pitao je o čemu Helez priča?

– Kakav strah? Od koga i od čega? Neka prestane da zamlaćuje javnost svojim glupostima i nebulozama! Nije mi jasno kako Helez nema stida i srama da bezočno laže i šalje ogavne poruke na današnji dan i sa mjesta gdje se obilježava stradanje naroda kojem pripada. To najbolje govori o njemu i njegovom odnosu spram ovog pitanja – rekao je Košarac.

Ponovio je da razumiju i poštuju bol porodica žrtava svih naroda.

Rekao je da je Srpska za mir, stabilnost, međusobno uvažavanje i poštovanje.

– Neka Helez dobro pročita poruku predsjednika Dodika, koji je danas pozvao na dostojanstvo, mir, odgovornost i poštovanje. Mnogo toga Helez može naučiti iz riječi predsjednika Dodika da naš odnos prema ovom danu pokaže da smo opredijeljeni za mir, stabilnost i bolju budućnost za sve ljude u Republici Srpskoj i BiH. Naša politika je istina! Vođeni istinom, mi se ne bojimo. Naša politika je za Srpsku i srpski narod, ne protiv bilo kojeg drugog naroda – zaključio je Košarac.

Prethodni članakDodik: Bećirović potvrdio da mržnja prema Srbima ne prestaje
Naredni članakOrban zakazao sastanak sa Trampom