Košarac: Vrijeme je da se izaberu legitimni predstavnici srpskog naroda u Mostaru

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac danas je prilikom posjete Mostaru i sastanka sa predstavnicima liste Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar rekao da je došlo vrijeme da se u Mostaru izaberu legitimni predstavnici srpskog naroda i da je Lista na pravom putu da to i uradi.

„Nepodnošljivo je više stanje kakvo je bilo da se nastavi trend da nema legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda…Vjerujem da ćemo imati legitimno izabrane predstavnike koji će raditi prvenstveno za dobro srpske populacije “, rekao je Košarac.

Košarac i nosilac liste Ostajte ovdje-Zajedno a naš Mostar Velibor Milivojević obišli su danas dvije srpske porodice u Mostaru. Porodicu Bovan u naselju Vrapčićima i porodicu Kajgo u naselju Zaliku i djeci uručili simbolične poklone.

Košarac je stava da srpska zajednica u Mostaru pokazuje visok stepen ogranizovanosti na lokalnim izborima koji će biti održani 20.decembra i da je upravo to  potvrda da Srbi u Mostaru žele da zadrže svoja elementarna prava koja su im zagarantovana.

„Mostarski Srbi su uvijek bili značajan faktor u ovom gradu. Srpska lista u Mostaru ne traži ništa što joj ne pripada a ujedno smo svjesni činjenice da je ova zemlja sastavljena od dva entiteta i tri naroda. Ako Bošnjaci i Hrvati imaju pravo u Mostaru, sasvim je logično da se i Srbi politički organizuju, izađu na izbore i participiraju u Gradskoj upravi i Gradskom vijeću“, rekao je Košarac.

Podsjetio je na činjenicu da su Srbi u Mostaru ostavili duboke nacionalne tragove.

„Ovdje su duboki nacionalni tragovi kroz našu crkvu i naša udruženja, kroz prepoznatljivost pojedinaca u istoriji Mostara. Sada kroz ovu listu to trebamo nastaviti, vrednovati i unaprjeđivati“, kaže Košarac.

Nosilac liste Ostajte ovdje –Zajedno za naš Mostar Velibor Milivojević rekao je da je ministar Košarac, kao i mnogo puta ranije ponovio, da će uvijek biti na usluzi Srbima u Mostaru u nastojanju da obnove srpsku zajednicu.

„Moramo da utremo put u jednu svijetlu budućnost gdje ćemo kao zajednica  biti, ako ne predvodnici, onda ravnomjerni i pokretači svih pozitivnih promjena u ovome gradu. Još jednom je i Košarac ponovio, kao i svi zvaničnici, da jedino jedinstvo srpskog naroda u Mostaru može obezbjediti da sačuvamo nacionalni identitet i da dovede do prosperiteta našeg naroda“, rekao je Milivojević.