Košarac-Ulahovič: Moguće unapređenje spoljnotrgovinske razmjene

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Vladimirom Ulahovičem o unapređenju i povećanju obima spoljnotrgovinske razmjene između BiH i Bjelorusije.

Košarac i Ulahovič su istakli da je za unapređnje spoljnotrgovinske razmjene postoji potencijal i zainteresovanost, kako poslovne zajednice u Bjelorusiji, tako i privrednih kapaciteta Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Na sastanku je dogovoreno i da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na definisanju privrednih sektora u kojima je moguće ostvariti najproduktivniju saradnju.

– Cilj nam je da unaprijedimo postojeći obim ekonomske saradnje, te da, osim postojećih pravnih okvira, radimo na stvaranju uslova koji će značiti brži protok robe i usluga između BiH i Bjelorusije, kao i drugih zemalja Evroazijske ekonomske unije – rekao je Košarac na sastanku sa Ulahovičem kojeg je primio u nastupnu posjetu.

Na sastanku je konstatovano da su ukupni odnosi BiH i Bjelorusije dobri i prijateljski bez otvorenih pitanja, što je ocijenjeno posebno značajnim imajući u vidu aktuelne globalne izazove.

Košarac i Ulahovič su izrazili žaljenje zbog događaja u Ukrajini, pri čemu je naglašeno da je od ključnog značaja da BiH ima neutralan stav, navodi se u saopštenju.

Prethodni članakSatler: Kandidatski status bio bi signal građanima u BiH
Naredni članakTragedija: Radnik umro na građevini, tužilaštvo istražuje okolnosti smrti