Košarac: U Sarajevu se ništa ne događa slučajno, vodimo računa o bezbjednosti predsjednika Srpske

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da se mora posebno obratiti pažnja na bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sada kada se vodi politički proces protiv predsjednika Srpske.

– Specifična je situacija i vrlo smo oprezni. U Sarajevu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno. Možemo reći da napade na predsjednika i političku represiju vrši američka administracija. I to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika državnog sekretara SAD DŽejmsa O'Brajana – naveo je Košarac.

Istakao je da se vodi računa o bezbjednosti predsjednika Srpske.

– S obzirom na činjenicu da sve ovo što Dodik lično i politički doživljava je ispod svakog nivoa. I mislim da je odgovornost svih nas da budemo u fokusu tih događaja i da cijenimo ono što predsjednik Republike radi u ime svih građana Srpske. Dodik afirmiše Srpsku i i njene vrijednosti, apeluje na mir, bezbjednost i teži ustavnoj BiH – istakao je Košarac.

Košarac ističe da Amerikanci pokušavaju od BiH napraviti koloniju.

– I i to je potpuno prepoznato. U Sarajevu treba biti oprezan i mi smo svjesni mogućih bezbjednosnih izazova – zaključio je Košarac.

Prethodni članakSpecijalci uhapsili policajca koji je ubio ženu u Tuzli
Naredni članakPUKLO U MOSTARSKOM SDP-u: Arman Zalihić prozvao “malicioznu grupu”, ali i Nikšića, Aner Žuljević mu uzvratio: Ko je kome prijateljica, ko je kome brat…