Košarac: U Sarajevu ne stanuju pravo i pravda

Zabranom okupljanja i protesta ispred zgrade Tužilaštva BiH vlasti u Sarajevu još jednom su, po ko zna koji put, dokazale da u tom gradu ne stanuju pravo i pravda, a pogotovo demokratska i ljudska prava i slobode za srpski narod kao jedan od tri konstitutivna naroda u BiH, poručio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac komentarišući odluku MUP-a Kantona Sarajevo da zabrani održavanje regularno najavljenog, mirnog protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

– Koliko je ovakvih protesta pred zgradom Tužilaštva i Suda BiH održano nakon podizanja optužnica protiv muslimanskih oficira i komandanata optuženih za najteže i najgnusnije ratne zločine. Na desetine, možda i stotine, i nikada nikom iz vlasti u Sarajevu nije padalo na pamet da ih zabrani, iako su mnogi od njih bili više nego nasilni. Kako su u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu dočekane porodice žrtava ratnih zločina koje su došle da obiđu mjesto stradanja svojih najmilijih, polože cvijeće i prisluže svijeće. Kamenice i najružnije psovke i zabrane za Srbe – to je slika današnjeg Sarajeva, u čiju se multietničnost kunu tamošnje vlasti – poručio je Košarac, koji je uputio i pitanje šta bi se desilo kada bi Republika Srpska zabranila slična okupljanja Bošnjaka na svojoj teritoriji.

Istakao je da je svima u Republici Srpskoj jasno kako u takvom Sarajevu i u takvoj atmosferi djeluju Tužilaštvo i Sud BiH, koji rade pod pritiskom i očiglednim uticajem bošnjačkih političkih partija i stranaca koji ništa dobro ne misle Srbima i Republici Srpskoj.

– Tu vrstu poruke željeli smo da pošaljemo na protestima pred Tužilaštvom BiH – naglasio je Košarac.

On je dodao da je zabrana mirnog okupljanja i protesta pred Tužilaštvom BiH takođe i dokaz da su organizatori okupljanja bili potpuno u pravu kada su taj skup nazvali “Srpska pred sudom“.

– Podižući optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je, suprotno volji jednog stranog uzurpatora i inkvizitora, izvršavao svoju ustavnu obavezu, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv svih Srba, protiv Republike Srpske i srpskog naroda. Upravo zato niko neće moći da nam zabrani da se okupljamo i da se svim demokratskim sredstvima borimo za Republiku Srpsku, za našeg predsjednika i za sve druge institucije Republike Srpske – poručio je Košarac.

Prethodni članakDodik: Isprazna priča političkog marginalca Igora Crnatka
Naredni članakU Srpskoj protiv HPV virusa vakcinisano 1800 osoba, u Trebinju slabiji odziv