Košarac: Stranke “trojke” da se opredijele

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da stranke “trojke” treba jasno da se opredijele da li su sposobne da trajno raskrste sa malignim uticajima američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija i Kristijana Šmita.

– Izbor je na strankama `trojke` – da li će prihvatiti ponudu Srpske ili će i dalje biti pokusni kunići i poslušnici američkog ambasadora Marfija i nelegitimnog stranca Šmita – rekao je Košarac za “Raša tudej Balkan”.

On je dodao da stranke “trojke” treba da izaberu da li će partnerstvo graditi sa legitimno izabranim predstavnicima srpskog naroda ili će bespogovorno slušati zapadne ambasadore i lažnog visokog predstavnika.

– Da li su sposobni da preuzmu odgovornost i da vrate suverenitet ovoj zemlji? – upitao je Košarac.

Prema njegovim riječima, “trojka” treba da kaže da li prihvata unutrašnji dogovor legitimno izabranih predstavnika konstitutivnih naroda ili će se u BiH neke druge stvari morati rješavati.

Košarac je naglasio da je trajno opredjeljenje Republike Srpske dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te poštovanje Ustava i dejtonske strukture BiH.

– Mi smo partneri za rješenja koja su plod domaćeg dogovora i naši stavovi o uplitanju stranog faktora su definitivni i jasni. Zato insistiramo na zatvaranju OHR-a i odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda BiH – dodao je Košarac.

Prethodni članakPrihvaćeno zaduženje od 220 miliona evra za 15 kilometara autoceste Mostar sjever – Mostar jug
Naredni članakMiličević: SDS-u ugašen račun zbog sankcija, ugrožena egzistencija preko 30 zaposlenih