Košarac: Srpska neće ostati u neustavnoj i nedejtonskoj zemlji od koje stranci prave koloniju

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se danas nastavlja farsa pred neustavnim Sudom BiH u politički montiranom procesu protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Dodik manifestuje izbornu volju jednog naroda i svakim danom ima sve veću podršku građana Srpske. Njegove politike prepoznate su u regionalnim i svjetskim okvirima kao politike mira, stabilnosti i poštovanja prava. To su politike koje se temelje na Ustavu i Dejtonu, te pozivaju na unutrašnji dogovor sva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez stranog intervencionizma – navodi Košarac na svom Instagram profilu.

Ističe, da nažalost, takva politika je usamljena u BiH.

– Iz bošnjačkog dijela FBiH konstantno imamo politike konflikta, nestabilnosti, stalne prijetnje ratom i mobilizaciju ratnih struktura. Bošnjački politički zvaničnici uporno bude aveti rata, a onda podmuklo nameću narativ da su Dodik i Srpska krivci. Niko od njih nikada nije rekao riječ protiv politički montiranog procesa, odnosno progona legitimno i narodnom voljom izabranog predsjednika Dodika. Aplaudiraju i podržavaju sve ono što je protiv Srpske, srpskog naroda i predsjednika Dodika, kojeg je taj narod izabrao, počev od političkog progona pred neustavnim Sudom BiH, rezolucije o Srebrenici, nametanja zakona i slično – napominje Košarac.

Dodaje da bošnjački politički zvanični, sa ushićenjem kliču nelegitimnom stranci i bjelosvjetskim probisvjetima kada devaturaju Ustav i dejtonsku strukturu BiH.

– Krajnje je vrijeme da se pogledaju u ogledalo i kažu kako je moguće da žele da žive sa srpskim narodom, a sve što rade usmjereno je protiv tog naroda? S kim žele da razvijaju partnerstvo ako su protiv onih koje srpski narod na demokratski način bira? Šta oni hoće i šta očekuju?! Siti smo licemerja i podvala! Ova zemlja može opstati isključivo kao dejtonska struktura, sastavljena od Srpske i FBiH i tri konstitutivna naroda – dodaje Košarac.

Košarac navodi, da ako FBiH ne želi dogovor i partnerstvo sa Srpskom, šta drugo preostaje nego mirno razdruživanje.

– Srpska neće ostati u neustavnoj i nedejtonskoj zemlji od koje stranci prave koloniju, a u kojoj se srpskom narodu želi staviti teret koji mu ne pripada i pogaziti njegova prava – ističe on.

Prethodni članakNeradni dani u Republici Srpskoj
Naredni članakCvijanović: Omiljeni mudžahedinski kum Mehmedović širi mržnju, zbog takvih kao on budućnost BiH krajnje neizvjesna