Košarac: Srpska je naša svetinja i bedem

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je u čestitki povodom Dana Republike – 9. januara da je Republika Srpska svetinja i bedem srpskih nacionalnih interesa sa ove strane Drine.

Košarac je istakao da je Dan Republike Srpske – 9. januar dan ljubavi i ponosa srpskog naroda koji je stvorio Republiku Srpsku.

– Srpska je naša otadžbina i naša sloboda! Ona je jedini način da opstanemo na ovim prostorima i naš zalog za buduća pokoljenja. Nastala u miru kao izraz volje srpskog naroda, Srpska je bila, jeste i biće bedem srpskih nacionalnih interesa sa ove strane Drine – naveo je Košarac u čestitki povodom Dana Republike – 9. januara.

Prema njegovim riječima, životi koji su položeni za stvaranje otadžbine Republike Srpske najveća su opomena da Srpska nikada ne poklekne pred napadima i težnjama za njenim ukidanjem, urušavanjem njenog ustavnog kapaciteta, oduzimanjem imovine.

– Previše žrtava smo podnijeli da bismo dozvolili da o sudbini Srpske odlučuje bilo ko, osim srpskog naroda i građana Srpske – naglasio je Košarac.

On je istakao da je Republika Srpska država sa funkcionalnim i stabilnim institucijama, odgovornim politikama usmjerenim na stvaranje uslova za bolji život svakog čovjeka, dodavši da je važno da srpski narod ostane okupljen oko politika predsjednika Republike Milorada Dodika i institucija Srpske, jer one znače nastavak razvoja i prosperitet svake lokalne zajednice i svakog čovjeka u Srpskoj.

– Republika Srpska je naša svetinja! Njen rođendan, 9. januar, dan je našeg okupljanja i dan kada u sabornosti, miru i zajedništvu dostojanstveno slavimo slobodu, ljubav i patriotizam – istakao je Košarac na Instagramu.

On je poručio da je Republika Srpska vječna i da to treba konačno shvate svi oni nedobronamjerni, domaći i strani, koji žele da ona nestane.

– Nećemo danas o njima, jer ne vrijede. Prolazili su, kao i sve nedaće i nevolje što prođu. Srpska je vječna, jer smo joj vjerni! Čuvamo je i sačuvaćemo za sve nas, za našu djecu i buduće generacije. Svim građanima želim srećan 9. januar, Dan Republike Srpske – istakao je Košarac u čestitki.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Јugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Prethodni članakPogledajte spot Danice Crnogorčević “Za život Srpske”
Naredni članakMOSTAR: SRPSKA KUĆA KAMENOVANA NA BOŽIĆ