Košarac: Šmitu je neophodna medicinska dijagnoza, krajnje je vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je krajnje vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć.

Košarac je na Instagramu objavio izjavu nelegitimnog stranca Šmita koji je rekao da mu njegov polažaj “daje mnogo batina, a malo mrkvi” i da, kako kaže, vidi da korištenje batine daje rezultate, posebno u vršenju pritiska na Milorada Dodika.

Košarac je naglasio da ovo nije Šmitov populizam, poriv za prikupljanje političkih poena, i da nećemo naći ni adekvatan, a još manje pristojan komentar na ove bljuvotine i nebuloze.

– Pošto zaista ne mogu naći nijednu smislenu rečenicu da pokušam objasniti novo pomračenje uma okupatora Šmita, možda je bolje da pribjegnem medicinskim definicijama. Liječenje pacijenta počinje od dijagnoze stanja – konstatovao je Košarac.

On je u nastavku objave dao i, kako kaže, skromni doprinos tome:

“1. Psihoza je psihički poremećaj kod koga je kao primarni simptom prisutno otuđenje pacijenta od realnosti. Ogledaju se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja.

2. Šizofrenija je mentalni poremećaj koji se karakteriše ponavljajućim epizodama psihoze koje su povezane s opštom pogrešnom percepcijom stvarnosti”.

Košarac je naglasio da ne zna da li je i eventualno na koji način regulisano pitanje zdravstvenog osiguranja nelegitimnog stranca koji boravi u BiH, ali je sasvim sigurno, u najboljem interesu pacijenta, potrebno hitno zbrinjavanje u Njemačkoj.

Prethodni članakPreminuo novinar Milovan Bjeljac
Naredni članakKalinak: Zdravstveno stanje Fica stabilno