Košarac: Postavljen temelj za najvažnije ciljeve srpskog naroda

Republika Srpska i Srbija su usvajanjem Deklaracije na Svesrpskom saboru postavile temelj za najvažnije nacionalne ciljeve srpskog naroda u 21. vijeku, izjavio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

On je istakao da je ovo suštinski dokument koji daje odgovore na brojne izazove i najizvornije trasira kretanja u budućnosti, s fokusom na zaštitu nacionalnih interesa, privrednu saradnju, te očuvanje tradicije i kulture.

Dokument je, ukazao je on, rezultat odgovorne i patriotske politike predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, zahvaljujući kojima su odnosi Srpske i Srbije podignuti na najveći nivo.

– Deklaracija je motivisana potrebom za dalje strateško povezivanje Srpske i Srbije, te jačanje bratskih veza srpskog naroda ma gdje živio. Ona je izraz sabornosti i jedinstva srpskog naroda i nije usmjerena protiv bilo koga drugog – naveo je Košarac na Instagramu.

Prema njegovim riječima, Srbi su jedinstven narod, a kroz Deklaraciju su se jasno opredijelili da afirmišu jedinstvene politike i pozicije srpskog naroda sa obje strane Drine.

– Deklaracija je dokument od istorijske važnosti jer našim pokoljenjima i budućim generacijama ostavljamo jaku Srpsku i Srbiju, uz nezaustavljiv proces ujedinjenja. Naš zavjet je očuvanje srpskog nacionalnog identiteta i jedinstva – napomenuo je Košarac.

Podsjećajući na riječi predsjednika Srpske Milorada Dodika da srpski državni i nacionalni interes nema alternativu, Košarac je poručio da je to suština srpske budućnosti.

Prethodni članakZatreslo Hercegovinu, epicentar kod Mostara
Naredni članakMazalica: Otupiće oštrica prema Republici Srpskoj