Košarac: Poruka Komšića i Bećirovića je jasna, iz FBiH uvijek dolaze militantne namjere

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se privatni pohod Denisa Bećirovića i Željka Komšića u Kijev svodi isključivo na politikanstvo i samopromociju dvojice populista, koji su u vječnoj potrebi da se pokažu kao falsifikatori činjeničnog stanja u BiH.

– Posebno je gadljivo njihovo pojavljivanje sa obilježjima tzv. Armije RBiH. No, mi smo razumjeli poruku. Želim da vjerujem da će i “dušebrižnici” za BiH razumjeti poruku da u političkom životu i sistemu u BiH i dalje postoje oni koji imaju militantne namjere i stavove. Takve namjere uvijek dolaze iz FBiH – ukazao je Košarac.

On je naglasio da da upravo takve militantne glave i falsifikatori žele da okarakterišu Srpsku kao destabilizirajući faktor i lažno je optužuju za disoluciju.

Košarac je rekao da je istina da upravo oni ne odustaju od militantnih i provokativnih ideja, potvrđujući svoju zadojenost islamskom deklaracijom.

– Postavlja se pitanje koga Bećirović i Komšić predstavljaju u Ukrajini? Čije interese zastupaju u Kijevu? Kada bi čovjek dobro razmislio, ne bi se moglo reći čak ni da predstavljaju FBiH, a kamoli da predstavljaju BiH i da u ime BiH iznose bilo kakve stavove – objavio je Košarac na Instagramu.

Prethodni članakNešić: Usvajanjem zakona nisu prekršeni zaključci Narodne skupštine Republike Srpske
Naredni članakNeto dobit u prvom polugodištu 94,1 milion KM