Košarac: Podrška Lukiću u apsurdnom i politički montiranom procesu

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je da će vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Milošu Lukiću sutra biti pružena podrška u apsurdnom i politički montiranom procesu pred neustavnim Sudom BiH.

On je naglasio da je Lukić optužen samo zato što je kao v.d. direktora “Službenog glasnika” svoj posao radio u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Pritisak na Srpsku, njene institucije i predsjednika /Milorada/ Dodika se nastavlja u režiji /Kristijana/ Šmita i /ambadadora SAD u BiH Majkla/ Marfija. Neće nas obeshrabriti, niti zastrašiti. Mi znamo šta branimo. Oni ne znaju šta napadaju”, naveo je Košarac na “Instagramu”.

Ročište u predmetu protiv Miloša Lukića u Sudu BiH za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita biće održano sutra u 13.00 časova. Sudija u ovom predmetu je Sena Uzunović koja je zamijenila sudiju Mirsada Striku.

Postupak protiv Lukića odvojen je od postupka koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na ročištu 17. januara.

Prethodni članakBiH otvorila pregovore sa Frontexom
Naredni članakNebenzja: Zapad snosi punu odgovornost mirovnih sporazuma