Košarac o sankcijama: Slavićemo ih kao ordenje

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je da su najnovije sankcije Srebrenki Golić i saradnicima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika – Branislavu Okuki i Jeleni Pajić Baštinac novi dokaz američke bahatosti i nastavka politike protiv srpskog naroda i Srpske.

“Ovo je doslovno iživljavanje nad ljudima koji nisu počinili apsolutno nikakav prekršaj. Apsurdna politika u najbukvalnijem smislu riječi!“, poručio je Košarac.

Kako je naveo, američke sankcije zbog organizovanja 9. januara, Dana Republike Srpske, “ne mogu nas pokolebati“.

“Da budem potpuno iskren, slavićemo ih kao ordenje!“, poručio je Košarac i dodao:

“Nikada nećemo podleći pritisku, prijetnjama i ucjenama. Ne mogu nas zaustaviti u zaštiti interesa Srpske, njenog ustavnog kapaciteta, srpskog naroda i svega što Srpsku čini državom.”

Košarac je poručio da Srpsku i njene funkcionere neće zastrašiti apsurdnim sankcijama.

“Još manje spriječiti da ponosno i dostojanstveno slavimo rođendan naše otadžbine, nastale u miru i na demokratski način. Srpska je naša ljubav i garant našeg opstanka na ovim prostorima. A šta o tome misli američka administracija, Marfi, Šmit i kompanija… Pa do toga nam je kao do lanjskog snijega!“, zaključio je Košarac.

Podsjećamo, danas je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije za tri zvaničnika Republike Srpske – savjetnika predsjednika Republike Srpske Branislava Okuku, generalnog sekretara predsjednika Srpske Jelenu Pajić Baštinac i predsjednika Vijeća naroda Srpske Srebrenku Golić.

Kako je navedeno u obrazloženju sankcija, zvaničnici Srpske sankcionisani su zbog “organizovanja obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske“.

Prethodni članakPokrenuta humanitarna akcija za trogodišnjeg dječaka iz Banjaluke: Andreju Popoviću POTREBNA POMOĆ ljudi velikog srca
Naredni članakVarhelji: Predstavnici Srpske zaslužni za reforme