Košarac: Notorna laž da iza odluke CIK-a stoje Dodik i SNSD

Notorna laž je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i SNSD imaju bilo šta sa odlukom Centralne izborne komisije BiH da uskrati pravo SDS-u da učestvuje na izborima, izjavio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

– SDS optužuje predsjednika Dodika i SNSD zbog odluke CIK BiH da im uskrati pravo na učestvovanje na lokalnim izborima. Odavno nisam pročitao veću glupost i neistinu – istakao je Košarac.

Naprotiv, ukazao je Košarac, predsjednik Republike Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i drugi predstavnici Srpske javno su i na najoštriji način osudili CIK-ovu nedemokratsku odluku.

– Principijelno smo protiv samovolje i antidemokratskih aktivnosti nezakonito imenovanog CIK-a BiH – istakao je Košarac, koji je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

Poziv SDS na, kako kažu, “mobilizaciju protiv režima Milorada Dodika”, Košarac kaže da je upućen po nalogu američke Ambasade i ambasadora Majkla Marfija.

– Za zabranu učestvovanja SDS-a na izborima glasali su članovi CIK-a BiH, koje su upravo oni postavili na te funkcije. Uradili su to pod direktivom nalogodavaca iz američke Smbasade. Kada smo opoziciji predlagali bojkot izbora po Šmitovom zakonu, SDS, PDP i kompanija su to odbili – napisao je Košarac na Instagramu.

Očigledno je, dodao je Košarac, da ne smiju javno imenovati prave krivce, odnosno svoje zapadne mentore, pa sada lopticu odgovornosti prebacuju na Dodika i SNSD.

– Zaista, odavno veću glupost nisam čuo! Nevjerovatno je koliko podanička opozicija pokušava da dezavuiše javnost. Okanite se ćoravog posla – naglasio je Košarac.

Umjesto jeftinih manipulacija, Košarac je rekao da im bilo bolje da se okrenu Srpskoj i politici njenih institucija.

– Bez obzira na sve, mi i dalje pozivamo na jedinstvo i sabornost, jer je to najbolji odgovor na pokušaje urušavanja Srpske, njenog ustavnog i demokratskog kapaciteta – zaključio je Košarac.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da iza odluke CIK-a stoje “stranci i aktuelna vlast, uključujući Agenciju za bankarstvo”.

Prethodni članakSrebro i bronza za članove trebinjskog Džiju džica Leotar
Naredni članakVulić: Sva kuknjava SDS-a unaprijed osmišljena po scenariju koji su im pripremili njihovi strani mentori