Košarac: Marfi se obračunava sa svima koji promovišu vrijednosti Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik provodi politiku očuvanja i jačanja Srpske i njenog ustavnog kapaciteta, a američki ambasador u BiH Majkl Marfi odlučio je da se obračunava sa svima koji promovišu vrijednosti Republike Srpske, rekao je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

Košarac je poručio da Dodik nije ni za šta kriv, kao ni njegova djeca Igor i Gorica kojima su SAD uvele sankcije.

– Očigledno je da Marfi pokušava da personalizuje svoje prljave igre prema Republici Srpskoj. Mi to znamo, mi to vidimo i želimo da organizovano pokažemo naše jedinstvo u odbrani interesa Republike Srpske. Naravno da ćemo čuvati imovinu, institucije i stati iza predsjednika – rekao je Košarac.

On je istakao da Dodik i njegova porodica afirmišu vrijednosti Republike Srpske.

– Milorad Dodik i njegova porodica nisu sami. Narod Republike Srpske je uz njih! – poručio je Košarac na Palama, gdje je Opštinski odbor Mladih SNSD-a organizovao skup i potpisivanje peticije u znak podrške Dodiku i njegovoj porodici, pod motom “I mi smo porodica Milorada Dodika”.

Košarac je naglasio da skupovi pod motom “Granica postoji” koji su održavani širom Srpske i večerašnji skup u Trebinju pod motom “Branimo Srpsku”, govore o trajnom opredjeljenju srpskog naroda na očuvanju kapaciteta Republike Srpske.

– Marfi i društvo oko njega afirmišu antidejtonske vrijednosti i nalaze federalne partnere kako bi se urušavala dejtonska pozicija – rekao je Košarac.

Košarac, koji je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara, istakao je da je jasan stav očuvanja dejtonske pozicije Republike Srpske, njeno jačanje i funkcionalnost institucije predsjednika Srpske, Narodne skuoštine, Vlade i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

SAD su nedavno uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika – Igoru i Gorici, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. U saopštenju se navodi da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ni njegov sin niti kćerka nemaju nijedne prijave, ni krivične odgovornosti, a da od njih pokušavaju da naprave kriminalce, sa kojima se obračunava jedna velika Amerika sa svojom moći.

Prethodni članakUbijena žena u Modriči, policija traga za ubicom
Naredni članakDetalji ubistva u Modriči: Starica brutalno izbodena nožem u kući