Košarac: Lažni heroj Helez priča lovačke priče o sastanku u Konjicu

Član Predsjedništva SNSD Staša Košarac izjavio je da je zgrožen lažnim interpretacijama pojedinaca iz FBiH o toku i atmosferi na jučerašnjem sastanku delegacija SNSD-a, HDZ-a BiH i “trojke” u Konjicu.

– Sav jad i očaj lažnih heroja poslije bitke isplivao je na površinu čim su se kamere upalile. O čemu priča Zukan Helez nakon sastanka? O kakvom njegovom ustajanju sa stolice i prijetnjama fizičkim obračunom? To čak prevazilazi lažne tvrdnje, to nisu ni priče za malu djecu, već fantazije ispod svakog nivoa razumnog čovjeka – rekao je Košarac.

On je dodao da je Helez nakon žučne rasprave na sastanku prvi uputio izvinjenje o čemu mogu posvjedočiti ostali učesnici sastanka, a postoje i drugi dokazi.

– Na samom sastanku, Helez je klimao glavom i slagao se sa svima. No, kada se kamere upale, on u stilu velikog kafanskog kavgadžije priča lovačke priče o svom tobože junaštvu. Gdje je on ustajao sa stolice i kome je na sastanku prijetio?! Ostao je zakovan za stolicu, sa rumenim obrazima od cijele atmosfere – rekao je Košarac.

On je istakao da Helez evidentno pokušava da bude dopadljiv Bakiru Izetbegoviću, ali da nije korektno da taj svoj cilj realizuje izmišljenim pričama i preko tuđih leđa.

– Pred kamerama i mikrofonima Helez želi da bude senzacionalan u toj svojoj političkoj filozofiji “Bakire, uzmi me, tvoj sam”. Ali, neka nas zaobiđe u tim svojim izmišljotinama i samo njemu razumljivim fantazijama o nekakvom ličnom herojstvu”, poručio je Košarac.

On je istakao da na jučerašnjem sastanku bošnjačka strana uopšte nije htjela da čuje argumente, već da su došli sa unaprijed osmišljenim planom da isprovociraju incidente.

– Riječ je o osmišljenim provokacijama na sarajevski način, pri čemu je sve vrijeme meta bio predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik – istakao je Košarac za Srnu.

On je naveo da u prilog tome govori i činjenica da je bošnjačka strana za pregovarači sto dovela bivšeg šefa ozloglašenog ratnog AID-a Kemala Ademovića.

– On je čovjek sa ogromnom ratnom hipotekom. Znamo šta je radio Srbima u Sarajevu tokom rata. I njega su nam doveli da priča o Republici Srpskoj i srpskom narodu?! To je čista provokacija – rekao je Košarac.

On je dodao i da je od prve minute sastanka bošnjačka strana govorila o tobože napadima i navodnoj huškaškoj retorici predstavnika Republike Srpske.

– Niko iz Republike Srpske nikada nije uputio poruke o sukobima, niti je iko od nas u bilo kojem kontekstu pomenuo bilo kakvu vrstu sukoba. Republika Srpska je za mir, poštovanje Ustava i izvornog Dejtona, te dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda – zaključio je Košarac.

Prethodni članakObilježavanje 31 godine od stradanja Srba srednjeg Podrinja: Patrijarh Porfirije služi liturgiju
Naredni članakĆosić: Činjenica – 157.000 Srba je izašlo iz Sarajeva