Košarac: Dan Republike svetinja u koju se ne dira

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je 9. januar svetinja u koju se ne dira i da će se Dan Republike Srpske slaviti dostojanstveno i u zajedništvu, kao i do sada.

“Iz rubrike ‘Ovosedmične gluposti Kristijana Šmita’ izdvajamo izjavu o obilježavanju Dana Republike Srpske, najavu o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH i tvrdnju kako mu se neki građani Srpske izvinjavaju, kako ga zaustavljaju i žele selfi sa njim???!!! Njegovo stanje, zaista, zaslužuje dijagnozu i adekvatan medicinski tretman”, napisao je Košarac na “Instagramu”.

On je upitao sa kojim pravom “jedan stranac, uzurpator i mrzitelj srpskog naroda uopšte spominje, a kamoli osporava, Dan Republike Srpske”.

“On bi da nas hapsi zato što slavimo 9. januar, jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji?! Retorički pitam – ima li taj čovjek dvije čiste u glavi?! Deveti januar je rođendan naše otadžbine Republike Srpske. Naša svetinja u koju se ne dira! Slavićemo Dan Republike Srpske dostojanstveno i u zajedništvu, kao i do sada. Naša ljubav, patriotizam i sabornost čuvaju Republiku Srpsku”, naglasio je Košarac.

On je naveo da su uzaludni nasrtaji “opskurnih likova, poput ovog nesrećnika Šmita i čitave plejade karikatura sa zapada”.

“To je ta bratija po mešetarenju i kršenju svih normi međunarodnog prava!”, dodao je Košarac.

Prema njegovim riječima, u svom neoprotektoratskom odnosu prema BiH, uzurpator bi i da nameće izmjene Izbornog zakona, a najgore od svega je što za takvo suludo djelovanje dobija aplauz dijela političke strukture iz FBiH.

Košarac je naveo da ljudi koji se kunu u suverenitet BiH aplaudiraju obesmišljavanju domaćih institucija i demokratije.

“Gospodo, osvijestite se! To što Šmit radi je uspostavljanje kolonije, koju ne žele ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci. Taj scenario nećete gledati u Republici Srpskoj! Srpska ima odgovor. Pozivam vas da se vratite u dejtonske okvire, dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda”, istakao je Košarac.

On je poručio da izmjene izbornog zakonodavstva isključivo mogu biti rezultat unutrašnjeg dogovora, “nikako nametnuta volja individue, koja između ostalog, nema biračko pravo u BiH, niti legitimitet visokog predstavnika”.

“A što se tiče selfija sa građanima Srpske, njihovih izvinjenja Šmitu, to je iz rubrike `Nije se desilo`. To je Šmitova laž, koja je i smiješna i tužna. Zar mu nije ostalo ni zrno dostojanstva? U ovom slučaju za Šmita zaista važi ona da je bolje ćutati i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju”, naglasio je Košarac.

Prethodni članakUčenik u BiH preko “gejming” platforme naručivao lažne dojave o bombama
Naredni članakS LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA: Pozovite 1411