Korona ušla među ‘zmajeve’

Rezultati redovnog testiranja na virus korona koje je obavljeno prije današnjeg okupljanja fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pokazali su da je fudbaler Haris Duljević pozitivan na SARS-CoV-2, saopšteno je iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Pozitivan rezultat testiranja stigao je i za pomoćnog trenera u stručnom štabu selektora Dušana Bajevića, Rusmira Cviku.

„Nijedan od njih dvojice ne pokazuje simptome bolesti COVID-19, ali će se u narednom periodu nalaziti u samoizolaciji. Takođe, još jedan od pozvanih reprezentativaca neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Riječ je o Elviru Koljiću koji će zbog povrede propustiti predstojeće utakmice. Umjesto njega poziv je danas upućen Milanu Đuriću“, istakli su iz N/FS BiH.

Fudbaleri BiH današnjim okupljanjem počinju pripreme za utakmicu baraža za plasman na Euro 2020, koju igraju u četvrtak selekcije Sjeverne Irske na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu.

Nakon tog ovog susreta slijede i dueli sa Holandijom u Zenici, 11. oktobra, a zatim i Poljskom 14. oktobra u okviru UEFA Lige nacija.

Najbolji bh. igrači boraviće narednih nekoliko dana na Ilidži a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru.