Korina Džidić iz Judo kluba “Borsa” Mostar osvojila bronzu na Evropskom kupu Italije

Korina Džidić iz Judo kluba “Borsa” Mostar ostvarila je velik uspjeh na Evropskom kupu u Follonici, u Italiji, osvojivši bronzanu medalju u vrlo jakoj konkurenciji kategorije do 70kg.

Evropski kup u Follonci okupio je 27 reprezentacija sa 4 kontinenta, a na borilišta ovog službenog takmičenja “izašao” je 461 takmičar.

Korina je slavila u borbama protiv reprezentativki Rumunije – Anamarie Suciu, Italije – Claudie Marchio, BiH – Une Mičić i Francuske – Marie Lopez, dok je poražena samo u jednoj borbi i to protiv Nine Muteba, Francuskinje koje je na kraju ovog prestižnog takmičenja osvojila zlatnu medalju.

Korina Džidić, aktuelna najbolja sportistkinja grada Mostara u konkurenciji juniorki, prethodno je u 2023. nizala vrlo značajne uspjehe, a neki od njih su: juniorsko državno zlatno, kadetsko balkansko zlato, zlato sa Evropskog kupa za juniore iz Skoplja, bronzanu medalju sa Afričkog kupa iz Marocca, i mnogi drugi. Nakon perioda pauze zbog oporavka od povrede Korina je novim velikim rezultatom iz Italije briljantno krenula u novu sezonu, podsjetili su iz Judo kluba “Borsa” Mostar.

Korinin trener Petar Zadro istakao je da je ovo samo kontinuitet velikih uspjeha Borsinih judaša koji su neprekidni u posljednjih 15 godina rada kluba.

Prethodni članakMostar: Borba mještana protiv izgradnje solarnih elektrana u blizini kuća i imanja
Naredni članakU Stocu nestala dvojica mladića