Kordić primio pripadnike EUFOR-a, Mostar može nadoknaditi izgubljeno vrijeme

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici švicarske vojnike u sastavu EUFOR-ove misije za Bosnu i Hercegovinu, Nilsa Montavona i Veru Wagner.

Cilj posjete je stvoriti što vjerodostojniju sliku o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini kako bi se očuvalo mirno i sigurno okruženje za sve građane Bosne i Hercegovine, saopštili su iz Gradske uprave Mostara.

Pripadnici EUFOR-a pokazali su zanimanje za političku situaciju kao i trenutno stanje sigurnosti u Gradu Mostaru, a o čemu ih je upoznao gradonačelnik.

Takođe izrazili su zanimanje za infrastrukturne objekte u Gradu Mostaru, ali i unaprjeđenju rada Aeroroma Mostar. Gradonačelnik je upoznao pripadnike EUFOR-a o nastojanjima grada da se uklone ruševine koje su posljedica ratnih događanja. Neki od njih već su uklonjeni, a problem za uklanjanje ostalih uglavnom predstavljanju neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Pripadnici EUFOR-a interesovali su se za sve segmenta rada Gradske uprave.

Na kraju razgovora, pripadnike EUFOR-a zanimalo je kakva budućnost očekuje Mostar i njegove građane. Gradonačelnik Kordić je rekao da s novim generacijama mladih ljudi Mostar može ići naprijed i nadoknaditi izgubljeno vrijeme.

Prethodni članakUbistvo u Brčkom, istražioci na licu mjesta
Naredni članakPolicajci iz Tuzle se zaglavili u liftu tokom akcije hapšenja osumnjičenih