Kordić o Novoj godini: Tražimo lokaciju prihvatljivu svima

Velika prašina u Mostaru podigla se oko organizacije dočeka Nove Godine. Dok se pola grada raduje ovom događaju i gostovanju Željka Joksimovića u novogodišnjoj noći, drugi su zgroženi  lokacijom na kojoj je planiran doček. 

Naime iz Islamske zajednice tvrde da se na tom lokalitetu nalazio Lakišića harem i da se još uvijek na tom lokalitetu nalaze kosti.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, za N1 izjavio je da postoji čitav tim u Gradskoj upravi koji se bavi organizacijom dočeka Nove godine, te da je ideja svake godine podići stepenicu više. Lokacija na kojoj će se održati koncert regionalne zvijezde, Željka Joksimovića, još uvijek se traži, navodi Kordić i dodaje:

Tražimo lokalitet koji bi bio primjeren tako jednom velikom događaju u gradu Mostaru. Grad Mostar nažalost, nema neki trg, neku površinu na kojoj bi se mogao takav jedan koncert organizirati. Utoliko smo krenuli svi zajedno tražiti neki lokalitet.”

Dodaje i da su pojedine ponuđene lokacije bile sporne, te da ne želi bilo kome nametati neku lokaciju:

“Tražimo lokaciju koja je svima prihvatljiva, jer Nova godina treba biti fini događaj. U tom kontekstu smo rekli da ćemo od tri – četiri lokacije, koje su bile uopće u diskursu izabrati najbolju, neku lokaciju koja će najmanje izazivati kontroverzi, kako bi u Novu godinu svi sretni ušli. Mislim da smo na tragu tog rješenja, vrlo brzo ćemo objaviti gdje je ta lokacija”, kaže prvi čovjek Mostara.

Za kraj, dodaje da se očekuje veliki broj gostiju tokom novogodišnje noći. S tim u vezi, vrlo bitnu riječ, kako navodi, daće i MUP, kojem je obaveza da jedan takav događaj osigura.

Prethodni članakOdgođeno ročište Dodiku i Lukiću
Naredni članakDodik: Oduzimanjem imovine od Republike Srpske želi da se dovede do njenog ukidanja