KONAČNA VERZIJA BUDŽETA DANAS PRED NEVESINjSKIM ODBORNICIMA

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za 10 časova odbornici bi trebalo da usvoje konačnu verziju budžeta za 2021. godinu. Nacrt budžeta projektovan na iznos 7,7 miliona maraka usvojen je na prethodnoj sjednici Opštinskog parlamenta, a u međuvremenu je provedena i javna rasprava.

Na dnevnom redu 4. redovne sjednice je Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede sa Programom razvoja za 2021. godinu. Direktori javnih preduzeća “Vodovod” i “Komus” informisaće odbornike o stanju u oblasti komunalnih djelatnosti.

Opštinski parlament trebalo bi da razriješi vršioce dužnosti direktora Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Centra za informisanje i kulturu i Turističke organizacije. Na istoj sjednici biće imenovani vršioci dužnosti direktora ovih javnih ustanova do okončanja postupka javne konkurencije za izbor i imenovanje direktora.

Odbornici bi trebalo da donesu nekoliko odluka iz oblasti prostornog planiranja vezanih za regulacione planove “Šehovina” i “Solarna elektrana Budisavlje” i da utvrde iznos rente za 2021. godinu.

Prethodni članakPretežno oblačno, temperature na jugu i do 21 stepen
Naredni članakMostar – Bačena bomba ispred porodične kuće