Komšićeva delegacija u VIP salonu na aerodromu u Frankfurtu potrošila 6.246 KM

Delegacija Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, potrošila je na korištenje VIP salona na aerodromu u Frankfurtu više od 6.000 KM, tačnije 3.123,75 evra.

Kako se navodi u dokumentu koji je u posjedu “Avaza”, Ambasadi BiH u Njemačkoj – Konzulatu, Aerodrom u Frankfurtu je ispostavio račun od 1. novembra ove godine od 3.123, 75 evra (sa porezom), što je oko 6.246 KM.

U prevodu, traži se refundacija troškova, koju će platiti Ambasada, odnosno Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

“Zanimljivo je da je u Komšićevoj delegaciji bilo čak osam osoba i sve su koristile VIP salon, što je pokazuju dokumenti”, navodi “Avaz”.

Radi se o pratiocima, ali i savjetnicima. Na spisku se našlo i ime Komšićeve supruge Sabine Komšić, ali i Ferida Musića, Sandre Filipović, Sanjina Mesihovića…

Za sada nije poznato zbog čega je Komšić koristio usluge VIP salona u Frakfurtu. On je 2. novembra boravio u Njujorku, na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a.

Inače, VIP saloni na aerodromima omogućuju doček i ispraćaj visokih zvaničnika, odnosno osoba od posebnog značaja kao i organizaciju njihovih poslovnih ili diplomatskih sastanaka.

Prethodni članakTrebinjac uhapšen zbog krijumčarenja 19,3 kg kokaina
Naredni članakUmjesto da je u zatvoru zbog pedofilije: Ivica Mišković javno priča kako je pobjegao iz Banjaluke