Dodik:Komšić nema pravo da Srbima drži lekcije o Predsjedništvu

Željko Komšić se sada sjetio Predsjedništva i sad mu je važna odluka Predsjedništva, a kad Denis Bećirović ode u svijet i “laje” po Republici Srpskoj, tada nema Predsjedništva, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Takvi kao što je Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, su srušili Predsjedništvo svojim nelegitimnim izborom kao hrvatski član Predsjedništva. Vjerovatno su se on i Bećirović, bošnjački član Predsjedništva, dogovorili da on pita. Pa pitajte. Mi vas pitamo otkud vi u Generalnoj skupštini UN-a. Gdje je tu stav Predsjedništva, gdje je stav Predsjedništva kada glasate po raličitim mjestima u svijetu. Kako se onda niste sjetili da ima Predsjedništvo – rekao je Dodik, reagujući na izjavu Komšića povodom svečanog defilea kadeta vojne i policijske akademije Srbije Prijedorom uoči obilježavanja 82. godine od Bitke na Kozari.

Upitao je kako se nisu sjetili Predsjedništva kad je Bećirović prije nekoliko dana bio u Italiji i tamo govorio u ime BiH i lažno se predstavljao.

– Smeta im desetak momaka koji su pripadnici akademije, nenaoružanih jer je događaj oko Kozare jedno veliko stratište za srpski narod. Umjesto da kažu rečenicu na tu temu, njima smetaju momci i djevojke koji su ponosni na uniformu koju nose – rekao je Dodik.

Poručio je da ga neće ni sljedeći put pitati.

– Dođete u poziciju da sada nama držite lekcije i pitate gdje odluka Predsjdništva, a niste se sjetili na bazičnim stvarima. Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo kojeg nema. To nećemo da poštujemo, a nećete ni vi. Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu – poručio je Dodik.

Prethodni članakFrancuska: Iznenađenje u drugom krugu – ljevica vodi, Nacionalno okupljanje na trećem mjestu
Naredni članakHelez: U Prijedoru nije bila Vojska Srbije, nego kadeti vojne akademije