KOMŠIĆ IDEJU GRAĐANSKE DRŽAVE DOŽIVLJAVA KAO ANTISRPSKU

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da član Predsjedništva BiH Željko Komšić demokratiju doživljava kao način da muslimanskim glasovima uzme hrvatsko mjesto, a ideju građanske države kao antisrpsku.
Komentarišući izjavu Komšića u vezi sa izborima u Crnoj Gori, Vulin je istakao da bi Komšić da zastupa crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića pošto već ne zastupa Hrvate u BiH.

„Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja. Srbija ne želi da vlada u Sarajevu, ali želi da niko ne napada Banjaluku i ruši Dejtonski mirovni sporazum“, rekao je Vulin.

On je naglasio i da se Srbija ne miješa u bilo čije unutrašnje odnose, ali ne želi da sluša Komšića, koji vrijeđa srpski narod i osporava mu pravo na postojanje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

„Antisrpstvo je opasna ideologija“, poručio je Vulin.

Komšić je izjavio da je poslije izbora u Crnoj Gori „probuđen velikosrpski projekat, koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu“, te proručio „da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska“ i da će „tako i ostati“.