Kojić: U FBiH grade priču o “genocidu” ignorišući srpske žrtve

Predsjednik Skupštine republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da medije u Federaciji BiH ne zanimaju srpske žrtve, jer grade priču o navodnom genocidu u Srebrenici u koju se ne uklapa istina o srpskom stradanju.

– Žele da sačuvaju mit o navodnom genocidu i ne žele da svijet vidi srpsko stradanje, jer bi tim pala u vodu njihova priča o “genocidu” – rekao je Kojić.

On je podsjetio da je u Srednjem Podrinju stradalo 3.267 Srba, ali da se o tome u FBiH ne govori.

Kojić je rekao da će danas u Srebrenici biti služen parastos za 32 ubijenih Srba u selu Brežani, navodeći da je u ovom strašnom zločinu ubijen starac od 92 godine i dijete od 15 godina.

On je naglasio da je srpski narod uvijek na strani istine, za razliku od Bošnjaka, koji, kako kaže, ne uvažavaju srpske žrtve.

– Ako su svi autoriteti za Holokaust dokazali da se genocid nije desio, ko smo mi da prekrajamo istoriju. Ako je nauka to dokazala, svaki čovjek mora da kaže “poštujemo struku i nauku” – rekao je Kojić.

On je naglasio da priča o Srbima kao agresorima nema nikakvo uporište, jer srpski narod nikada nije bio agresor i samo je branio svoje.

– Znamo da je srpski narod ovdje stradalnički i zbog toga niko ne treba da pogne glavu zbog rezolucije o Srebrenici, jer smo mi slobodarski narod – istakao je Kojić. RTRS

Prethodni članakDugin: Ako Rusija pobijedi u Ukrajini, Srbija i Srpska će prestatati da budu mete Zapada
Naredni članakMandić: Nastavak Svesrpskog sabora mogao bi da bude 12. jula u Crnoj Gori