Kod Trebinjca pronađena droga

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, juče su lišili slobode lice inicijala N.Đ. iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „ Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga “ .

Naime, dana 22.06.2022. godine, sprovodeći planske i kontinuirane aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave Trebinje, u naselju Gorica, grad Trebinje, primjetili su lica inicijala N.Đ. iz Trebinja, koje se dalo u bjeg nakon uočenih policijskih službenika. Prilikom pregleda terena, pronađena je zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Navedena materija je sa lica mjesta izuzeta radnjom uviđaja, a vaganjem je utvrđena težina od 27 grama. Radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je
navedena materija bila namjenjena daljoj prodaji na tržištu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Policijska uprava Trebinje je za protekli period, u toku 2022. godine, ukupno evidentirala 38 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, i to pet krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 33 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Prethodni članakPrelazak s uglja na obnovljive izvore energije mora biti bez gubitaka radnih mjesta
Naredni članakPodrška ERS brojnim kolektivima i udruženjima iz Hercegovine