Klokić: Ideja o osnivanju predstavništva u Mađarskoj malo će da pričeka

Ministar za ekonomske odnose i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da će ideja o osnivanju predstavništva Srpske u Mađarskoj još malo da pričeka jer su se zbog sukoba u Ukrajini promijenile mnoge stvari na geopolitičkom planu.

Klokić je istakao da je Srpska opredijeljena da jača mrežu predstavništava, te da je moguće da ih u narednom periodu bude osnovano još nekoliko.

On je istakao da Republika Srpska dosta gubi nepristupanjem inicijativi “Otvoreni Balkan”, koja predstavlja ozbiljnu šansu za privredni napredak.

– Ekonomija Srpske mogla bi biti konkurentna i na ostalim tržištima, pozicionirali bismo se na regionalnom planu i gotovo sigurno bi se povećale i investicije u Srpskoj – rekao je Klokić za Glas Srpske.

Za Registar dijaspore, koji je uspostavljen, Klokić je rekao da se broj članova svakodnevno mijenja, ali da je značajno manji broj pravnih lica u odnosu na fizička, te je pozvao sve građane iz dijaspore da se upišu i naprave vezu sa maticom.

On je naveo da je opredijeljenost Vlade Republike Srpske da se dijasporom, kroz sveobuhvatnu saradnju sa našim građanima i njihovim organizacijama u inostranstvu, bavi na svakodnevnom nivou, a ne periodično kao što to neki insinuiraju.

Prethodni članakPLENKOVIĆ DANAS U MOSTARU
Naredni članakKlokić: Srpska opredijeljena da jača mrežu predstavništava