Trebinje – Novi Kliničko – bolnički centar vrijedan 30 miliona KM na zapadnoj obilaznici

Projektna dokumentacija za izgradnju novog kliničko bolničkog centra u Trebinju je završena, i to je bila obaveza Grada Trebinja, izjavio je gostujući u vijestima Herceg televizije gradonačelnik Mirko Ćurić. Novac za izgradnju bolnice obezbijediće Vlada Republike Srpske i to u iznosu od 30 miliona maraka.

Nova zdravstvena ustanova, koja će biti viši nivo zdravstvene zaštite odnosno kliničko-bolnički centar, biće locirana u rejonu buduće zapadne obilaznice u neposrednoj blizini putnog pravca Trebinje-Dubrovnik.

Radovni na izgradnji kliničkog centra u Trebinju počeće tokom naredne godine, dok je okvirni plan za završetak 2022. godina. Razlog zbog kog je donijeta odluka da kliničko-bolnički centar bude izmaknut od trenutnog središta grada jeste plan da se grad u budućnost širi u tom pravcu, kao i zbog brojnih praktičnih infrastrukturnih rješenja kao što su parking, lokalne putne komunikacije i sl.


Kliničko-bolnički centar pored redovnih usluga biće i zdravstvena ustanova orjentisana u komercijalne svrhe, s obzirom na oprjedjeljenje trenutne gradske vlasti da Trebinje krene i putem razvoja zdravstvenog turizma istakao je gradonačelnik Ćurić i dodao da će kliničko bolnički centar biti namjenjen pacijentima iz cijele regije, jer Trebinje grad raspolaže i stručnim kadrom koji će moći da odgovori ovakvim izazovima.
Takođe, u planu je i izgradnja stambenih objekata namjenjenih medicinskom kadru i ljekarima koji povremeno dolaze ili koji budu trajno zaposleni u ovoj zdravstenoj ustanovi.


Postojeća zgrada Bolnice takođe će biti namjenjena za komercijalne svrhe precizirao je Ćurić navodeći da će stara Bolnica primati pacijente starije životne dobi koji će uz određene nadoknade moći da se liječe ili da u njoj borave određeni vremenski period.

Herceg tv