Kinder jaje presudilo: SNSD ostaje bez četvrtog delegata u Domu naroda PSBiH

U prostorijama Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu je održano žrijebanje za dodjelu mandata delegatu iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kuglice su odlučile da će PDP dobiti delegata u Domu naroda PSBiH, a to će biti Nenad Vuković.

Odluka Suda

Podsjećamo, u prethodne skoro dvije godine Snježana Novaković-Bursać je obnašala funkciju delegatkinje, no do promjene je došlo kada je Sud BiH odbio žalbu SNSD-a na odluku Centralne izborne komisije, koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sada će u Klubu Srba tri delegata imati SNSD, a po jednog SDS i PDP.

Inače, službenik Sekretarijata Centralne izborne komisije BiH je tražio delegata između Snježane Novaković-Bursać (SNSD) i Nenada Vukovića (PDP).

Biografija Vukovića

Nenad Vuković je rođen 1978. godine u Sarajevu, a na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu studirao je na Fakultetu fizičke kulture, gdje je 2002. godine diplomirao i stekao zvanje profesora fizičkog vaspitanja.

Tri puta je biran za odbornika u Skupštini Opštine Pale, a funkciju zamjenika načelnika Opštine Pale je obavljao u dva mandata, u periodu 2009 – 2012 i u periodu 2012 – 2016.

Vuković je zamjenik predsjednik PDP-a i sekretar te stranke.

Prethodni članakSarajevska policija od danas koristi bodi kamere, ministar Katica objasnio njihovu primjenu
Naredni članakDetalji zvjerskog zločina majke i sina u Sarajevu: Nerminu mučili, seksualno zlostavljali, kupili i mašinu da raskomadaju i samelju tijelo!