Kina će podržati Srbiju u vođenju nezavisne politike

Kina će čvrsto podržati Srbiju u očuvanju suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nacionalnog dostojanstva i u vođenju nezavisne spoljne politike i protivi se prisiljavanju drugih zemalja da zauzmu stranu, napisala je na svom nalogu na Tviteru pomoćnik kineskog ministra inostranih poslova Hua Čueinjing.

– Protivimo se spoljnim silama koje vrše politički pritisak na suverene zemlje i prisiljavanju drugih zemalja da se svrstaju na jednu stranu – napisala je Hua na Tviteru.

Ona je istakla da Kina čvrsto podržava Srbiju u donošenju presuda i odluka na osnovu fundamentalnih interesa zemlje i nacije.

Hua je navela da je kineski ministar spoljnih poslova Vang Јi u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem istakao da će Kina čvrsto podržati Srbiju u očuvanju suvereniteta, teritorijalnog integriteta, nacionalnog dostojanstva i u vođenju nezavisne spoljne politike.

Selaković je juče razgovarao telefonom sa Vang Јiem, poručivši da je Srbija ponosna na čelično prijateljstvo i sveobuhvatno strateško partnerstvo sa Kinom i da je spremna za dalje jačanje saradnje u svim oblastima.

Prethodni članakKonobar udruženju “Iskra” darovao ušteđevinu od 20.000 kovanica
Naredni članakSKB Mostar zapošljava 60 radnika