Kim Džong Un nadgledao lansiranje krstarećih raketa sa podmornice: Do cilja su stigle za 7,4 sekundi

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je lansiranje krstarećih raketa sa jedne podmornice u okviru testiranja oružja koje je ova zemlja izvela.

Kim je takođe razgledao projekat izgradnje podmornice na nuklearni pogon, objavili su sjevernokorejski državni mediji, prenosi Jonhap.

Sjeverna Koreja lansirala je jutros strateške krstareće rakete “Pulhvasal-3-31” sa podmornice koje su precizno pogodile mete na ostrvcetu u Istočnom moru.

Do cilja su stigle za 7,4 sekunde, objavio je list ”Rodong Sinmun”, ne navodeći sa koje udaljenosti su rakete lansirane.

Južnokorejska vojska registrovala je lansiranje nekoliko krstarećih raketa oko osam sati ujutru iznad voda u blizini istočne luke Šinpo.

Nije precizirano koliko je raketa lansirano, ali je navedeno da je povećana budnost južnokorejske vojske i nadzor sjevernokorejskih vojnih aktivnosti, kao i da se u saradnji sa američkim vojnim snagama analiziraju najnovija raketna testiranja Sjeverne Koreje.

Prethodni članakPotvrđena optužnica protiv Almedina Turčinovića: Optužen da je šumara u autu “opelom” odgurao do provalije
Naredni članakPrivedeno 20 navijača “Hajduka” i “Rijeke”