Kejt Midlton ima rak

Princeza od Velsa objavila je večeras da joj je dijagnostikovan rak u 42. godini i da je podvrgnuta “preventivnoj” hemoterapiji, prenosi Dejli mejl.

U duboko emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru, Ketrin je otkrila da je vijest došla kao ‘veliki šok’ i da su ona i Vilijam ‘činili sve što možemo da obradimo i upravljamo ovim privatno zbog naše mlade porodice ‘.

Dijagnoza je došla nekoliko dana nakon što je viđena kako se smije sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini kuće u Vindzoru.

Govoreći sa klupe okružene narcisima i proljećnim cvjetovima, rekla je: “Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uvjerimo da ću biti dobro”, prenosi Telegraf.rs.

“Kao što sam im rekla; Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da izliječim; u mom umu, tijelu i duhu. Imati Vilijama pored mene takođe je veliki izvor utjehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo.”

Ketrin je rak otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće dijeliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

Podrazumijeva se da su kralj Čarls, koji se takođe trenutno liječi od raka, i kraljica Kamila obaviješteni o vijestima.

 

Prethodni članakU terorističkom napadu u Moskvi najmanje 50 mrtvih, više od 100 ranjenih?
Naredni članakZaharova o napadu u Moskvi: Teroristički akt koji treba da osudi cijeli svijet