Karađorđevići posjetili manastir Tvrdoš

Princ Filip Karađorđević u pratnji supruge princeze Danice i sina princa Stefana posjetio je danas manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Tvrdošu nadomak Trebinja.

Princa Filipa sa porodicom u Manastiru su dočekali episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije sa bratstvom.

Vladika Atanasije govorio je prinčevskom paru o bogatoj istoriji ove svetinje nakon čega je u gostoprimnici Manastira vođen srdačan razgovor sa uvaženim gostima.

Obilazak Vinarije manastira Tvrdoš bio je neizostavni dio ove posjete. Prinčevskom paru prezentovana su nadaleko poznata tvrdoška vina.

Princ Filip se tokom obilaska vinarije informisao o istorijatu manastirske vinarije, njenim kapacitetima i načinu proizvodnje vina, izrazivši divljenje prema onome što je vidio i čuo i ističući da vina manastira Tvrdoš pariraju najboljim svjetskim vinima.

Nakon posjete vinariji manastira Tvrdoš, princ Filip i princeza Danica sa sinom Stefanom, u pratnji episkopa Dimitrija i Atanasija uputili su se u Petropavlov manastir gdje ih je sa sestrama dočekala Igumanija Pavla.

Igumanija Pavla povela je prinčevski par u obilazak manastirskog kompleksa a Vladika Atanasije govorio je o istoriji Petropavlovog manastira.

Igumanija Pavla sa sestrama priredila je trpezu ljubavi za uvažene goste  i sa njima provela ostatak dana u srdačnim razgovorima.