Kajganić sa zvaničnicima Stejt departmenta o borbi protiv terorizma

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić razgovarao je sa zvaničnicima Biroa za borbu protiv terorizma iz Stejt departmenta o aktivnostima U BiH na otkrivanju, procesuiranju i prevenciji opasnosti od terorizma, te je dogovoren nastavak komunikacije i saradnje u daljoj borbi.

Na sastanku u Sarajevu razgovarano je i o naporima u procesu deradikalizacije lica koja su učestvovala na stranim ratištima, kao i aktivnostima na sprečavanju eventualnih budućih odlazaka građana BiH na strana ratišta – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kajganić je upoznao stručnjake iz Stejt departmenta o naporima i aktivnostima Odsjeka za terorizam u Tužilaštvu BiH, kao i aktivnostima Udarne grupe za borbu protiv terorizma, koja okuplja predstavnike agencija za sprovođenje zakona sa svih nivoa u BiH, a na čijem čelu je glavni tužilac, u oblasti borbe protiv terorizma i sprečavanju i prevenciji potencijalnih terorističkih aktivnosti.

Delegaciju SAD predvodili su Regionalni savjetnik za Evropu i Evroaziju Kajl Konan i vođa Tima za Evroaziju DŽon Herbst.

 

Prethodni članakDodik: Bošnjaci odustali od dogovora pod pritiskom američkog ambasadora
Naredni članakKošarac: Što više Lendo i njemu slični atakuju na Srpsku, to im je manje BiH