KAD NEĆE MOSTAR, HOĆE SARAJEVO, STAN I BAZEN NA USLUZI LANI PUDAR

Mostarska plivačica Lana Pudar osvojila je tri medalje na juniorskom Evropskom prvenstvu, a uspjeh je veći kada se zna da praktično nema osnovni uslov za treniranje – adekvatan bazen u Mostaru.

Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu.

“Lana Pudar je napravila istorijski rezultat za bh. plivanje, a nakon povratka iz Tokija svoju karijeru će nastaviti graditi u Sarajevu. Ova mlada plivačica, kao i svi drugi perspektivni mladi sportisti, zaslužuju uslove koje im se nažalost ne pružaju u BiH. Drago mi je što sam svojom pozicijom dogradonačelnice uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere, za sada u Sarajevu”, kazala je Margetić.

Osiguran je i opštinski stan

Navela je da su uspjeli osigurati opštinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu.

“S upravom bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice. Sada će bazen dva puta u toku dana biti postavljen na 50 metara, što će uveliko olakšati pripreme za takmičenja. Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njenu ekipu”, dodala je Margetić.

Sarajevo je olimpijski grad koji treba privlačiti sportiste

Kako je navela, Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu.

“Lana čestitam i dobrodošla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama. Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportisti i sportistkinje, dobiju adekvatne uslove treniranja i u Mostaru”, poručila je Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva.  N1

Prethodni članak”DA LI JE OVO PORUKA DA ZA SRBE U HNK NEMA MJESTA”
Naredni članakBivši ministar u Vladi RS prijavljen za zloupotrebu tešku 1,3 miliona KM