Kabinet predsjednika Srpske: Objavljivanje informacije o davanju iskaza – tužilačko-političko-medijska igrarija

Dostavljanje informacije pojedinim medijima da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao izjavu pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH u Banjaluci dokaz je više da je riječ o tužilačko-političko-medijskoj igrariji usmjerenoj ka jednoj od najvažnijih institucija u svakoj normalnoj državi, rečeno je u Kabinetu predsjednika Republike.

– Krajnje je neprihvatljivo i neozbiljno da se dostavlja i objavljuje informacija da je predsjednik Srpske dao izjavu što dovoljno govori o BiH i njenim institucijama. Sa druge strane, jasno je da je riječ o sprezi onih koji udruženo djeluju protiv Republike Srpske, institucija Srpske i srpskog naroda – istakli su iz Kabineta predsjednika Republike.

Iz Kabineta predsjednika su ukazali da je objavljivanjem da je predsjednik Republike dao iskaz službenim licima zaposlenim u SIPI prekršena tajnost istrage koja je u toku po nalogu Suda i Tužilaštva BiH i navedenim postupanjem stvara se pritisak javnosti, te narušava presumpcija nevinosti, jer je novinarsko izvještavanje posebno medija u FBiH izvršeno na način da je licima pomenutim u tekstu već presuđeno.

Takođe, iz Kabineta predsjednika su rekli za Srnu da je odnos službenika SIPE bio maksimalno profesionalan i korektan.

Iz Kabineta predsjednika Srpske poručili su da, uprkos svim mogućim i nemogućim udarima i provokacijama, zvaničnici Republike Srpske, na čelu sa njenim predsjednikom, nikada neće podleći pritiscima i uscjenama i da će braniti Republiku Srpsku, njen ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum.

Prethodni članakOlujno nevrijeme odnijelo prvu žrtvu u BiH: Poginula žena u Brčkom
Naredni članakNa ulicama polomljena drveća: Olujno nevrijeme pogodilo Brod, Brčko i Doboj (VIDEO, FOTO)