Još jedan udar na džep građana: U FBiH ponovno poskupilo gorivo

Na benzinskim pumpama u Federaciji Bosne i Hercegovine došlo je do novog povećanja cijena naftnih derivata, saopšteno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Resorno ministarstvo je s početkom primjene od 30. augusta ove godine ukupno evidentiralo 130 obavijesti o promjeni cijena i marži koje se odnose na povećanje cijena dizela i benzina od 0,05 maraka po litri.

Prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata na današnji dan za premium bezolovni benzin 95 iznosi 2,76 maraka po litri, a za dizel 2,80 maraka po litri.

Raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata za premium bezolovni benzin 95 iznosi od 2,56 do 2,96 maraka po litri, dok je za dizel od 2,46 do 2,96 maraka po litri.

Iz Federalnog ministarstva trgovine podsjećaju građane da sve informacije o cijenama naftnih derivata mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših.

Za Android uređaje mobilna aplikacija je dostupna na platformi Google Play Store i za Apple mobilne uređaje iPHONE i iPAD na App Store servisu.

Također, aplikacija se može preuzeti i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine.

Prethodni članakLASK UPOZORIO NAVIJAČE : Svi koji idete u Bosnu, pazite na mine
Naredni članakOglasilo se Tužilaštvo o samoubistvima četiri tinejdžera kod Viteza