Jezivo šta joj je otac uradio: Ova djevojčica se vodi kao najteži slučaj zlostavljanja ikad!

Kada je mala djevojčica ušla u centar za socijalni rad u Los Anđelesu oktobra 1970. godine, izgledala je kao mali uplašeni zec. Ruke je držala u neprirodnom položaju kao zec koji se sprema da skoči. Nije pričala, nije razumijela govor i djelovala je strašno uplašeno.

Na svaku visoku intonaciju glasa, ona bi se uneredila. Tako je reagovala na sres.

U početku su svi mislili da je dijete autistično i da je mnogo mlađa. Ali kada su saznali da ima 13 godina i samo 26 kilograma, klupko je počelo da se odmotava.

Da bi zaštitili njen identitet, službena lica su je nazvala Džini. Od tog momenta pa do danas, Džini se vodi kao najteži slučaj zlostavljanog djeteta u SAD.

Džini je godinama živjela zatvorena i zavezana u ludačku košulju koju joj je napravio rođeni otac. On joj je zabranio da plače, da govori, pravi buku ili hoda. Kada bi se nesrećno dijete pobunilo, on je režao na nju.

Ženi i sinu je zabranio da komuniciraju sa Džini, pa je zato dijete samo reagovalo na svoje ime i dvije riječi: Stani i Dosta.

Američki mediji su je prozvali divlje dijete. Ali Džini nije odrasla u divljini, Džini je odrasla u porodici bez ljubavi. Nasilnoj sredini koja je od nje napravila dijete koje ne razumije okolinu.

Njen otac, Klark Vajli je optužen za zanemarivanje djeteta, uhapšen je ali je na dan suđenja izvršio samoubistvo. “Svijet nikad neće razumijeti,” bile su riječi na poruci koju je ostavio u ćeliji.

Džin je tada smještena u ustanovu koja se brinula o njoj neko vrijeme, dok su je stručnjaci učili da jede, hoda, priča. Javnosti je saopšteno da dobro reaguje, da uči i da obožava muziku.

Godinama nakon toga Džin je premještana od porodice do porodice, a javnost se više nije ni zanimala za “divlje dijete”.

Iako su doktori pokušavali da uspostave kontakt sa njenom majkom, to nije omogućeno. Istina je da je godinama Džini prelazila iz ruke u ruke nestručnih ljudi i njen oporavak nije bio moguć.

Ne zna se tačno gdje Džini danas živi. Zna se samo da je još uvijek živa i da vjerovatno još uvijek u glavi zatvorena u podrumu svoje stare kuće u kojoj ju je otac držao godinama, piše Kurir.

Prethodni članakAleksandar (17) ima rijetku bolest i hitno mu trebaju trombociti
Naredni članakDizel u Nevesinju 2,16 KM