Javilo se desetine novih svjedoka, klupko horora u školi Miroslava Aleksića se odmotava

Na desetine svjedoka javilo se beogradskoj policiji, a svjedočenja tih žena poslužiće da se potvrde navodi da je osumnjičeni Miroslav Mika Aleksić u jako dugom vremenskom periodu vršio razna krivična djela za koja je optužen, saznaje “Blic”.

Nakon što je javnost saznala za seksualno nasilje koje je vršio vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (68) nad svojim učenicama, a upravo uz pomoć glumice Milene Radulović koja se sve ispričala u svojoj ispovjesti, klupko horora u školi glume poznatog reditelja i vlasnika škole “Stvar srca” počelo je da se odmotava.

Nakon hapšenja Aleksića, MUP je izdao saopštenje u kome se navodi da ukoliko postoji još osoba koje su doživjele seksualno napastvovanje od strane vlasnika škole glume, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beogradu u Bulevaru despota Stefana 107.

Mika Aleksić

Prema novim saznanjima, određeni broj žena i djevojaka koje se javljaju policiji u vezi sa ovim slučajem, biće pozvani kao svjeodci na sudu.

Aleksić je osumnjičen za silovanje ili polno uznemiravanja svojih učenica, a tereti se da je u periodu od 2008. do 2020. godine seksualno zlostavljao šest djevojaka. Sve one su ga prijavile policiji.

Prvi slučaj se navodno dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića jasno se može podijeliti u dva dijela: od 2008. do 2013. i posle 2018. godine. S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih pet godina, od 2013. do 2018, a osnovano se sumnja da je bilo još napastvovanih dkevojaka, policija je pozvala sve žrtve da se jave u prostorije Policijske uprave za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Podsjetimo, poznata glumica Milena Radulović u ispovesti je ispričala da je Aleksić dok je bila maloljetna silovao i da se to dogodilo više puta.

Milena Radulović ispričala je da su ona, i nekoliko djevojaka od kojih su neke maloljetne, prijavilo policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Nakon ove prijave Aleksić je uhapšen, a ova priča podigla je veliku buru u Srbiji, ali i u cijelom regionu. Juče je u ispovesti dala  i glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić koja je rekla da je i ona policiji prijavila Aleksića.